Jellegzetes mák íze van, bár kevésbé intenzív, mint a hagyományos darált máké. Emellett a darált mákhoz képest lényegesen több folyadékot és zsiradékot képes felvenni. Magas fehérjetartalma a vegetáriánusok számára is kitűnő fehérjeforrást jelenthet.
Felhasználható: Remek sütemény alapanyag. Csodálatos mákos-meggyes muffin készíthető belőle. Citrom és édesítőszer (xilit, eritrit vagy stevia) hozzáadásával finom és egészséges tölteléket varázsolhatunk a süteményeinkbe. Ha csak máklisztet használunk, akkor adjunk a tésztához eggyel több tojást a receptben leírtakhoz képest, hogy elkerüljük a morzsálódást.
A kiváló minőségű, homoktól és szennyeződésektől mentes mákszemeket hideg sajtolás után lisztté őrlik, így más lisztekhez hasonlóan fölhasználható.
Az átlagos darált máktól a következőkben tér el:
- omega-6 és zsírtartalma csupán a töredéke
- liszt finomságú
- közel duplája a vitamin-, ásványianyag-, fehérje- és rosttartalma
Az alphavital.hu oldalán található információk és cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrendkiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend kiváltására. A termékek használatával az eredmény nem garantált, hatása egyénenként eltérő lehet.
Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.