A quinoa mag pozitív tulajdonságai:
- Az egyik legjobb növényi fehérjeforrás
- Található benne C-, E- és B-vitamin
- Tartalmaz magnéziumot, vasat, cinket, foszfort és kálciumot
- Aminosavakban gazdag
- Nem tartalmaz glutént, ezért könnyen emészthető
- Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
- Élelmi rostokban gazdag
- Alacsony a kalóriatartalma
- Lúgosító hatású
Felhasználás:
- Fogyasztható reggelire növényi tejjel együtt kásaként megfőzve
- Ha sós vízben főzzük ki, salátához is keverhetjük
- Készíthető belőle puding
- Ledarálva, liszt formájában gluténmentes édességekhez használható
- A popcornhoz hasonlóan ki is lehet pattogtatni
Az alphavital.hu oldalán található információk és cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrendkiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend kiváltására. A termékek használatával az eredmény nem garantált, hatása egyénenként eltérő lehet.
Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.