A tojásfehérje az egyik legkomplettebb fehérjeforrás, szinte teljesen tiszta fehérje, deális arányban tartalmazza a test számára szükséges aminosavakat, segíti az erős immunrendszer fenntartását.
Az aktív életmódot élők, különösen a keményen edző sportolók és a súlyemelők, sokkal több fehérjét igényelnek az átlagembernél, a regeneráció elődsegítése és az izomszövetek újjáépítése érdekében. A tojásfehérje, a többi fehérjéhez hasonlóan aminosavak hosszú láncaiból épül fel. Esetenként nehéz lehet a kellő mennyiségű fehérjét kizárólag ételekből biztosítani, így aztán sok aktív sportoló fordul a tojásfehérjéhez, hogy megszerezzék az extra fehérjemennyiséget, amit testük igényel. A tojásfehérje talán legfontosabb felhasználási területei az edzés utáni izomregeneráció elősegítése és az izomtömeg növelése.
A megfelelő felszívódáshoz és hasznosuláshoz legelőnyösebb egy étkezés részeként fogyasztani, egy órán belül edzés után és lefekvés előtt. Ez a két időpont optimális, mivel edzés után egy ?nyitott ablak? áll rendelkezésre a fehérje azonnali felszívódására/felhasználására, a lefekvés előtti fogyasztás pedig kiválóan alkalmas arra, hogy pozitív nitrogén egyensúlyban tartsuk testünket, így biztosítva folyamatos anabolikus állapotot pihenés közben.
Aktív, egészséges férfiak esetében izomtömeg növeléséhez az átlagos fehérjeszükséglet 2-3 g / testsúly kilogramm körül mozog, a nap folyamán arányosan elosztva (pl. egy 90 kilós intenzíven edző sportoló ideális esetben 180-270 gramm fehérjét kell, hogy fogyasszon naponta, 6 egyenlő részre osztva, így 30-45 grammos adagokat fogyasztva étkezésenként).
Az izomszövet megtartásáért és az aktív nők többségének számára a napi fehérjebevitel 1,5 és 2g / testsúly kilogrammban van meghatározva, a nap folyamán egyenlő részekre osztva (pl. egy 55 kilós aktív életmódot folytató nő ideális esetben 90-115 ramm fehérjét kellene, hogy fogyasszon naponta, 6 egyenlő adagra elosztva, így 15-20 grammos fehérjeadagokat biztosítva étkezésenként).
Felhasználása visszahígítással, 1 tömegrész Tojásfehérje por, 8 tömegrész ivóvízzel történő egyenletes, csomómentes elkeverésével javasolt. Csomagolása 3 kg-os töltőtömeggel, polietilén fóliával bélelt papírzsákba történik.
A kíméletes szárítás következtében a felhasználásra visszahígított termék fizikai és kémiai jellemzői közel azonosak a friss tojásfehérjéével. Ha Tojásfehérje port használ, nincs szüksége helyigényes tojásraktárra, sem hűtőkamrára, elég egy olyan helyiség, amely biztosítja a hűvös, száraz, direkt napfénytől védett körülményeket. A hosszú minőségmegőrzési idő miatt nem kell pontosan, előre megterveznie az alapanyag szükségletét, a váratlan megrendeléseit is pontosan tudja teljesíteni.
Az alphavital.hu oldalán található információk és cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrendkiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend kiváltására. A termékek használatával az eredmény nem garantált, hatása egyénenként eltérő lehet.
Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.