GAL Laktoferrin plus 120g
GAL Laktoferrin plus (120 g, 60 adag)
A laktoferrin az a fehérje, amelyik az előtejet (kolosztrumot) annyira értékessé teszi. A kolosztrum azonban tartalmaz sok nemkívánatos növekedési faktort (pl. IGF-1-et), tejfehérjét, tejcukrot, hormonokat is. A GAL Laktoferrin plus viszont ezektől mentes (illetve nyomokban tejfehérjét tartalmazhat). A kolosztrumban természetesen előforduló háromféle laktoferrint mind tartalmazza, de túlnyomórészt az apo-laktoferrint, amely a legértékesebb közülük. Ezt a terméket a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapatával közösen fejlesztettük.
GAL Laktoferrin plus fogyasztási javaslat
Adagolás: A termék vízben oldhatatlan bambuszrostot is tartalmaz, így kb. fél perc kevergetés után minél hamarabb fogyassza el. Általános használat esetén napi ~2-4 g-ot (~1-2 teáskanálnyit). Kúraszerű alkalmazás esetén pedig 1-2 hétig napi 3 x 4 g-ot. 12 g feletti dózis enyhe hasmenést okozhat! Gyermekeknek testsúlyarányosan adagolandó, 60 kg-nak számolva egy felnőtt ember súlyát.
Tárolás: Szobahőmérsékleten, lehetőleg nedvességtől és fénytől védve, az eredeti csomagolásban.
Felhasználható: A csomagoláson jelzett időpontig.
GAL Laktoferrin plus összetevők
Összetevők: Glicin (aminosav), mikronizált bambuszrost, laktoferrin (tejből).
Tápérték 100g termékben: Energia: 324kcal (1360kJ); Zsír: 0g – ebből telített zsír: 0g; Szénhidrát: 0g – ebből cukrok: 0g; Fehérje: 64g; Nátrium: 0,1g; Rost: 34g, Laktoferrin: 15g
Tápérték 2g-ban: Energia: 6kcal (27kJ); Zsír: 0g – ebből telített zsír: 0g; Szénhidrát: 0g – ebből cukrok: 0g; Fehérje: 1,3g; Nátrium: 0g; Rost: 0,7g, Laktoferrin: 300mg
Tápérték 12g-ban: Energia: 39kcal (163kJ); Zsír: 0g – ebből telített zsír: 0g; Szénhidrát: 0g – ebből cukrok: 0g; Fehérje: 7,8g; Nátrium: 0g; Rost: 4g, Laktoferrin: 1800mg
GAL Laktoferrin plus tudományos háttér
A laktoferrin az a fehérje, amelyik az előtejet (kolosztrumot) annyira értékessé teszi. A kolosztrum azonban tartalmaz sok nemkívánatos növekedési faktort (pl. IGF-1-et), tejfehérjét, tejcukrot, hormonokat is. A GAL Laktoferrin plus viszont ezektől mentes (illetve nyomokban tejfehérjét tartalmazhat). A kolosztrumban természetesen előforduló háromféle laktoferrint mind tartalmazza, de túlnyomórészt az apo-laktoferrint, amely a legértékesebb közülük. Ezt a terméket a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapatával közösen fejlesztettük.
Az anyatej egy nagyon speciális "találmánya" a természetnek. A bélflóra kialakításához és az immunrendszer fejlesztéséhez, működése fokozásához szükséges anyagokat tartalmaz, miközben tökéletesen táplál makro- és mikrotápanyagokkal egyaránt. Az anyatejben lévő vízoldékony rostok a bélflórát és az immunrendszert is fejlesztik, e jótékony hatást egy másik termékünk, a GAL Flóra rost-komplex hordozza. Van azonban az anyatejben egy másik nagyon lényeges összetevő, ami erős baktérium-, vírus-, és gombaellenes, biofilmet bontó hatással rendelkezik, amely tulajdonságai által a bélflórát is támogatja, együttműködve az anyatejben lévő szelektív prebiotikus rostokkal. Ez nem más, mint a laktoferrin. Az előtejben (kolosztrum) különösen nagy mennyiségben fordul elő (hiszen mikor máskor kellene erősebb védelem egy csecsemőnek, mint amikor először találkozik a kinti világgal, nehogy a nem megfelelő baktériumok telepedjenek meg és szaporodjanak el a kis emésztőrendszerükben). A laktoferrinnek is három típusa van, attól függően, hogy mennyi vasat tartalmaz. A legkevesebbet, azaz vasat nem tartalmazó ún. apo-laktoferrin a legerősebb hatású, de a többire is szükség van.
Termékünkben egy közel 100% tisztaságú laktoferrin-tartalmú tej-kivonatot használunk (ez azért fontos, mert így a tejfehérje- és laktóztartalma közel nulla), amelyben a kíméletes eljárásnak köszönhetően mind a háromféle laktoferrin érintetlen formában megmarad, méghozzá az értékes apo-laktoferrin lényeges túlsúlyával. Ezt glicinnel és egy kevés mikronizált bambuszrosttal kevertük, hogy ne kapszulában kelljen lenyelnünk, kellemes íze legyen, és jól oldódjon bármilyen folyadékban. A glicin számos jótékony hatása mellett kellemes édes ízt is biztosít, és elveszi a laktoferrin természetes fanyarságát.
Míg az anyatej-rost elsősorban a bélflórát segíti, és általános napi használatra való, mert napról napra javítja a bélflórát akár éveken keresztül, addig a laktoferrin elsősorban fertőzések esetén jön jól. Az anyatej-rost kis dózisban, általános használatra való hosszú távra, míg a laktoferrint inkább nagy dózisban, kúraszerűen érdemes szedni, csak amikor szükség van rá (persze kis dózisban, általános használatra is megfelelő, csak hát borsos az ára a napi fogyasztáshoz, és nem is biztos, hogy érdemes).
Várandóssága alatt a nők kb. 25%-a lesz vashiányos. A vaspótlás káros a magzatnak, de az is, ha a mama vashiányos. Szerencsére azonban így sem jelent dilemmát, hogy vashiány esetén szedjen-e a kismama vasat vagy sem; ne szedjen inkább, van jobb módszer a vashiány megszüntetésére, hatásosabb és veszélytelen, sőt! A laktoferrin egyik legfőbb hatása annak megakadályozása, hogy a patogén baktériumok és esetleg egyéb kórokozók vasat tudjanak felvenni, ami a működésükhöz kellene. Antibakteriális hatását legfőképpen a vasmegvonásnak köszönheti. A vas pótlása ezért sokszor nem is jó ötlet, hisz akkor a kórokozók illetve a rossz bélbaktériumok is több vashoz jutnak.
Egy 2014-ben végzett intervenciós humán vizsgálat megerősítette, hogy egy kisebb dózisú laktoferrin is lényegesen hatékonyabban emeli a szervezet vasszintjét, mint maga a vasbevitel. Ráadásul a kutatásban részt vevő kismamák közül a laktoferrint kapók IL-6-os, gyulladást jelző paraméterének értéke csökkent, míg a vasat szedőké nőtt. S ami a legfontosabb, a laktoferrines kismamák között nem volt vetélés, a vasat kapóknál sajnos 5 esetben (156-an laktoferrint, 139-en vasat kaptak).
A fentiek alapján tehát a laktoferrin a vas külön pótlása nélkül is növeli a vasszintünket, miközben a vas káros hatásait segít meggátolni.
Az alphavital.hu oldalán található információk és cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrendkiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend kiváltására. A termékek használatával az eredmény nem garantált, hatása egyénenként eltérő lehet.
Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.