Herbafulvo essencia papaya kivonattal 750ml
A Herbafulvo essencia egy magyar találmány, amelyet Mester Károly agrármérnök fejlesztett ki a modernkori betegségek megelőzésére és kezelésére. Az ital összetevői, mint például a fekete áfonya levél, édeskömény, csipkebogyó és máriatövis, támogatják a bélflórát, serkentik az emésztést, valamint regenerálják a májat és a vesét. Az esszencia hatóanyagai hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez és számos egészségügyi problémát enyhítenek, beleértve a keringési és emésztési zavarokat is. Napi 40 ml fogyasztása ajánlott, amit tea, üdítő vagy víz formájában is élvezhetünk.
A papayafa levele a növény legértékesebb része. A levél igen gazdag papainban, enzim tartalma 15-szöröse az érett gyümölcsének.
A tizenkilencedik századi amerikai orvosok a papaya levelet tea formájában használták az emésztési zavarok kezelésére. A japánok a papaya levét emésztési zavarok kezelésére használták.
A Herbafulvo essencia papaya kivonattal egy különleges fehérjebontó enzimet, papaint tartalmaz. A papaya védi a gyomrot, a nyálkahártyát, megkönnyíti az emésztést, segíti a fehérjék, a zsírok és a cukrok gyors lebontását. A papaya emésztést segítő tulajdonságával felgyorsíthatja a fogyást, az anyagcsere serkentésével, tisztító hatásával pedig javítja a bőr állapotát.
Miben tér el a Herbafulvo essencia papaya kivonattal a Herbafulvo essencia étrend-kiegészítőtől?
Kézműves, gyógynövény, fulvosav, arginin, parajdi só, almapektin és papaya kivonat tartalmú étrend-kiegészítő természetes édesítőszerrel. A herbafulvo essencia papaya kivonattal, a Herbafulvo essencia továbbfejlesztett változata. Minden összetevője és az összetevők mennyisége megegyezik a Herbafulvo essencia összetevőivel, de kiegészítésre került Papaya kivonattal. Kutatások alapján a papain (amely a legfontosabb és legerősebb hatású enzimje a papayának) kiválóan alkalmas lehet az emésztési problémákra, prosztata gyulladásra és férgek, paraziták kihajtásának eredményességéről is készült már tanulmány.
Herbafulvo essencia papaya kivonattal javasolt használat:
A napi ajánlott fogyasztási mennyiség 40 ml, azaz 4 centiliter. A napi adagot célszerű reggel, vagy két egyenlő részben elosztva, reggel és este étkezés után ivóvízbe, teába keverve, vagy önmagában fogyasztva használni. Lehet a napi ivóvíz mennyiségbe keverve folyamatosan fogyasztani.
Figyelmeztetés:
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyerekek elől elzárva kell tárolni! Használat előtt felrázandó!
Tárolás:
Szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve, lezárt saját üvegében.
Herbafulvo essencia papaya kivonattal összetevői
- gyógynövények
- fulvosav
- fulvosav L-arginin komplex
- fulvosav és sóiszapos parajdi só kelát
- almapektin prebiotikum
- papaya levél kivonat
Összetétel a termék javasolt napi adagjában:
- Rumex acetosa L. Mezei sóska (Rumicis fructus) 316 mg/40 ml,
- Urtica dioica L. Nagy csalán (Urticae folium) 316 mg/40 ml,
- Matricaria recutita L. Orvosi székfű (Chamomillae anthodium (flores) 632 mg/ 40 ml,
- Salvia officinalis L. Orvosi zsálya (Salviae folium) 158 mg/40 ml,
- Vaccinium myrtillus L. Fekete áfonya (Myrtilli folium) 316 mg/40 ml,
- Foeniculum vulgare Mill. Édeskömény (Foeniculum fructus) 126 mg/40 ml,
- Pimpinella anisum L. Ánizs (Anisi fructus) 126 mg/40 ml,
- Silybum marianum L. Máriatövis (Cardui mariani fructus) 900 mg/40 ml,
- Rosa canina L. Vad rózsa (Cynosbati pseudofructus cum seminibus) 108 mg/40 ml,
- Fulvosav (Fulvic acid) 3.360 mg/40 ml,
- Almapektin (Pupillam pectin) 528 mg/40 ml,
- Parajdi natur só 192 mg/40 ml
- Arginin 217 mg/40 ml,
- Lecitin (napraforgó) 25 mg/40 ml,
- Citromsav 100 mg/40 ml,
- Tejsav 256 mg/40 ml,
- Steviol – glikozid 0,13 mg/40 ml,
- Káliumszorbát 8 mg/40 ml.
A Herbafulvo-ról általában
Az esszencia egy teljes mértékben magyar találmány, amelyet Mester Károly agrármérnök fejlesztett ki. Az ital összetevői a modernkori ember, és a modernkori problémákból kialakuló betegségek megelőzésére és kezelésére fókuszál. Az ember élete, életmódja és táplálkozása rengeteget változott az elmúlt pár évtizedben, amihez evolúciósan nem adaptálódott. Éppen ezért nagyon könnyen megborul a természetes egyensúly a szervezetünkben, kiváltképp a bélflóránkban, ami az immunrendszerünk egyik alapja.
Az ital hatóanyagai öt modulba csoportosíthatók, melyek mindegyike létfontosságú a szervezetünk számára.
Miből áll a Herbafulvo?
A komplex gyógynövényi hatóanyagai a jótékony bélbaktériumok működését és szaporodását segítik elő, védik a gyomor- és bélnyálkahártyát, serkentik az emésztést, regenerálják a májat és a vesét, támogatják az érrendszert, emellett pedig hasznos vitaminokat és gyulladáscsökkentő anyagokat juttatnak a szervezetbe. Olyan növények kaptak helyet a komplexben, mint a fekete áfonya levél, édeskömény. ánizs, csipkebogyó, mezei sóska, nagy csalán és máriatövis.
A gyógynövények mellett az ital lelke a fuvolsav L-arginin komplex, mely a nitrogén-monoxid termelésben játszik szerepet, ez pedig a hajszálér hálózat oxigénszállításának nélkülözhetetlen molekulája.
További összetevők a sóiszapos parajdi só, mely 84 féle hasznos mikroelemet tartalmaz és szabályozza a sejtek ozmotikus nyomását, illetve az almapektin, ami nem más, mint egy prebiotikum, vagyis rost táplálék a hasznos bélflórának, a probiotikumoknak.
Milyen problémákra fogyasszunk Herbafulvo italt?
Az étrend-kiegészítő italnak számos jótékony hatása van az emberi szervezetre, elsősorban a keringési rendszert, az emésztési szervrendszert, a májat, a vesét, és közvetetten az immunrendszert támogatja, regenerálja.
A Herbafulvo kimagasló élettani hatásai a következők:
- A hajszálerek oxigénellátásának növelésével jótékony hatással lehet a vérnyomásra.
- Támogatja a bélflórát, megszüntetheti a bélproblémákat, pl. a hasmenést, székrekedést, puffadást, de jótékonyan hat az áteresztő bélszindrómára is, csökkentheti az autoimmun tüneteket.
- Mivel a hasznos bélflórát támogatja, erősíti az immunrendszert, a betegségekkel szemben ellenállóbbá válhatunk, könnyebben felgyógyulunk, és még a daganatos megbetegedések kockázata is csökkenhet a rendszeres fogyasztással.
- Szintén rákmegelőző hatású tulajdonsága, hogy serkenti a védekező fehérvérsejtek termelődését, melyek felfalják vagy ellenanyaggal pusztítják el a vírusokat, tumorsejteket.
- Segít a vércukorszint stabilizálásában, segítheti az inzulinrezisztencia, és a cukorbetegség megelőzését.
- Serkenti a sebgyógyulást, roboráló hatású, gyulladáscsökkentő.
- Jótékonyan hat a hormonháztartásra, segíthet potenciazavar és menstruációs zavar esetén is.
- A májat támogatva fokozza a méregtelenítést.
- Reumás, és ízületi fájdalmak csökkentésében, megszüntetésében is a segítségünkre lehet.
- Csökkentheti a fáradékonyságot, ingerlékenységet.
Hogyan fogyasszuk a Herbafulvo essenciát?
Az italkomplexet gyermekek és felnőttek egyaránt fogyaszthatják, ellenjavallat vagy mellékhatás nincs, akár élethosszig is iható. Naponta 40 ml a javasolt mennyiség, amely 4 centiliter. Ennek a kimérésére a dobozban található adagolópohár lesz a segítségedre. Ezt a mennyiséget belekeverhetjük teába, üdítőbe, vízbe, a lényeg, hogy a folyadék ne legyen forró és szénsavas. Akár egész nap iszogathatjuk az elkészített italt.
A papaya hatásáról
A papaya- vagy dinnyefa, ma a trópusok egyik legelterjedtebb haszonnövénye. A japánok a papaya levét emésztési zavarok kezelésére használták.
A papayafa levele a növény legértékesebb része. A levél igen gazdag papainban, enzim tartalma 15-szöröse az érett gyümölcsének.
A tizenkilencedik századi amerikai orvosok a papaya levelet tea formájában használták az emésztési zavarok kezelésére.
A levélben és a levélszárban levő papain és a chymopapayn, a legfontosabb hatású enzimjei a papayának. A papaya enzimjei képesek helyettesíteni a pepszint, kompenzálni az amiláz, a lipáz és a proteáz hiányát, amikor sérül a hasnyálmirigy enzim termelése.
Hatékonyságát a belekben uralkodó aktuális pH nem befolyásolja hátrányosan, semleges és enyhén lúgos kémhatáson is jól katalizál. Ez a tulajdonsága különösen hasznos, amikor sósav- hiány van a bélcsatornában. A papaint a legerősebb fehérje emésztő enzimként tartják számon. A papaya rendkívüli hatékonysága az enzimaktivitásban rejlik. A papain enzim saját tömegének 35-szörösét kitevő fehérje lebontására képes.
A papain akkor tud segíteni, amikor a fehérjebontó-enzimtermelés elégtelen, és párhuzamosan gyomorsav-hiány is van a szervezetben. A rosszul emésztett fehérje bomlásnak indul az emésztőrendszerben, így hozzájárul ahhoz, hogy a szervezetben önmérgező, nem kívánatos anyagok pl. biogén aminok képződnek.
A papain, amely a legfontosabb és legerősebb hatású enzimje a papayának, a pepszint és a pankreatint meghaladó mértékben segíti az emésztést. Hatékonyságát a belekben uralkodó aktuális kémhatás (pH) nem befolyásolja hátrányosan. A szakemberek a papaint a legerősebb fehérjeemésztő enzimként tartják számon. Ez elsősorban azoknak fontos, akik fehérjebontó-enzimtermelés elégtelenségben, vagy gyomorsav-hiányban szenvednek.
A papaya levél tea jól kezeli a fermentatív emésztési zavarokat, megszünteti a gyomorégést. Hatékonyan lebontja a búzaglutént és a szénhidrátokat. Természetes emésztési segédanyagként a papaya levél kiválóan alkalmas az emésztési zavarok kezelésére, és rendkívül hasznos a gyomor-bél traktus bármilyen zavarára. A papaya enyhíti az akut prosztata gyulladást, és nagyon hasznos lehet a jóindulatú prosztata hipertrófia (BPH) és a herpes simplex vírus kezelésében.
A papaya leveleket, mint gyógynövényt használják a férgek és más paraziták kezelésére. A papaya az intestinalis paraziták elleni küzdelemben elősegítheti az egészséges emésztőrendszert. A „Journal of Medicinal Food” 2007. májusi kiadásában közzétett tanulmány szerint a papayát bélféreghajtásnál, bélfertőzéseknél kiegészítő kezelésként javasolják fogyasztani.
A papaya levél béta-karotint, kalciumot, karpaint, zsírokat, flavonolokat, niacint, papint, tannint és C-vitamint tartalmaz nagy koncentrációban.
A tanulmányuk eredményei azt mutatják, hogy a papaya levél tea immunmoduláló tulajdonságai hasznosak lehetnek a betegségek, köztük a rák és allergia kezelésében és megelőzésében.
Laboratóriumi állatokkal végzett kísérlet során nyert bizonyítást, hogy a Papaya levél tea véd a gyomorfekély ellen. A vizsgálatban a papaya levélkivonat csökkentette a fekély súlyosságát és erős antioxidáns hatásokat mutatott. Ebből az előzetes tanulmányból arra a következtetésre jutottak, hogy a papaya levél tea a gyomorfekély és a gyomor oxidatív stressz kezelésére alkalmas.
A papaya természetes gyógymódként szolgálhat a gyomorfekélyek kezelésére, a papaya-koncentrátum javította az irritábilis bél szindróma tünetét. Az eredményeket 2013-ban a "Neuro Endocrinology Letters" folyóiratban tették közzé.
Aki szeretne foglalkozni a bélrendszeri problémáival, a papaya levél kivonat a tökéletes az alternatív egészségügyi célok eléréséhez.
Talán a papaya levelek legismertebb tulajdonsága, hogy a szervezetben sok nehezen emészthető táplálékot le tud bontani. A papaya levelek a papain és a chymopapain szuperenzimeket tartalmazzák, amelyek segítik a fehérjék, a búza, a zsír és a szénhidrátok emésztését és felgyorsítják az anyagcserét.
Az emésztési tranzitidő lerövidülésével csökken a szervezetben a zsír felhalmozódásának és a méreganyagok felszívódásának a lehetősége. A papayát bélféreghajtásnál, bélfertőzéseknél
kiegészítő kezelésként javasoljuk fogyasztani.
A rosszul emésztett fehérje az emésztőrendszerben hozzájárul ahhoz, hogy a nyálkás fehérjeanyagok, az ún. mucoproteinek a belek nyálkahártyáira rakódjanak le. Az elégtelen fehérjeemésztés már önmagában is alacsony energiaszintet, a szervezetben önmérgező és egyéb nem kívánatos folyamatokat eredményezhet és egy sor betegség, pl. székrekedés, köszvény, cukorbetegség, magas vérnyomás, stb. hátterében állhat. A papaya rendkívüli hatékonysága az enzimaktivitásban rejlik. A papain felszabadítja a fehérjék építőköveit, az aminosavakat, ez csökkenti az emésztetlen fehérjék rothadási folyamatait, és így jó hatású az immunrendszerre is. A papain enzim kiválóan alkalmas a bélfalak megtisztítására minden nem oda való anyagtól (nyálkáktól, elhalt szövetektől).
A papaya fehérjében szinte az összes esszenciális aminosav megtalálható. Ezek közül az arginin, melynek az ondótermelésben és a vér tisztasásának fenntartásában van fontos szerepe. Az arginin befolyásolja az emberi növekedési hormon termelését is. Az arginin magasabb szintje növeli az izomtónust és csökkenti a szervezetben a zsírfelhalmozódást.
Az utóbbi években a papaya a degeneratív betegségek egyik természetes orvosságaként vonult be a köztudatba.
Étkezések után fogyasztva fejti ki legeredményesebben hatását. Nem csak a biztos székletet garantálja, hanem az elfogyasztott táplálékok „szakszerű”, gyors lebontását is. Fogyasztása megszünteti a kiadós étkezések utáni kellemetlen teltségérzetet, és puffadást. Az emésztési folyamatok intenzitásának támogatása révén a salakanyagok gyorsabban távoznak a szervezetből.
Ha áldott állapotban van, vagy gyermekáldást terveznek, kérjük, ne fogyassza, mert ennek megnyugtató tudományos háttere még nem tisztázott!
A trópusi országokban a természeti népek születésszabályozásra használják. A menstruáció elmaradása esetén papaya levelet, éretlen és érett gyümölcsöt esznek nagy mennyiségben. Néhány nap, de legkésőbb egy hét múlva megindul a havi tisztulás, amely egy spontán vetélés.
A Sussex-i Egyetem kutatói szerint papain enzim kölcsön hatásba lép a magzat megtartásáért felelős progeszteron hormonnal, ez okozza a spontán vetélést.
Az alphavital.hu oldalán található információk és cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrendkiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend kiváltására. A termékek használatával az eredmény nem garantált, hatása egyénenként eltérő lehet.
Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.