Huminiqum étrendkiegészítő kapszula - 120 db
Ásványi anyagokat, mikroelemeket, nyomelemeket, C-vitamint, fulvosavat, huminsavat és máriatövis kivonatot tartalmazó étrendkiegészítő kapszulában.
A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes támogatást nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásaihoz.
A huminsav képződés kiindulási vegyületeinek a fás növényi részek lignin molekulái, valamint a flavonoid szerkezetű vegyületek tekinthetők. A természetes huminsav és fulvosav számos ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket jól felvehető, biológiailag könnyen hasznosítható formában.
Miben jobb a többi étrend-kiegészítőnél?
A legtöbb étrend-kiegészítő készítmény egy-egy specifikus területen hat. Némelyik immunerősítő, némelyik mikroelem pótló, mások erős antioxidánsokat tartalmaznak. A Huminiqumban mindezen tulajdonságok harmonikus kombinációban találhatók meg kiegészítve a huminsavak kiemelkedően erős antivirális és méregtelenítő hatásaival.
Miben jobb a napjainkban piacon lévő más huminsav alapú étrend-kiegészítőknél?
- huminsav tartalma jóval magasabb a megszokottnál
- tisztább és koncentráltabb formában tartalmaz huminsavakat (erősebb antivirális és antioxidáns hatás)
- szélesebb spektrumon tartalmaz mikroelemeket (szedését nem szükséges kiegészíteni más mikroelem pótlókkal)
- a mikroelemeket természetes kelátos kötésben tartalmazza (mentes a mesterséges mikroelem pótlók okozta mellékhatásoktól)
- 100%-ban természetes (nem tartalmaz tartósítószereket, színezékeket és mesterséges aromákat)
Huminiqum étrendkiegészítő kapszula összetevőinek élettani hatásai
- A C-vitamin, a vas (Fe) a réz (Cu) és a szelén (Se) hozzájárul a normál immunrendszer működéséhez.
- A cink (Zn) és a jód (I) hozzájárul a normál szellemi működéshez.
- A Máriatövis mag kivonat támogatja a máj működését.
- A mangán (Mn) és a cink (Zn) hozzájátul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
A nemzetközi szakirodalomban az alábbi fontosabb élettani hatásokat állapították meg eddig a huminsavakkal kapcsolatban.
A huminsavak a növényi eredetű biomassza több tízezer (millió) éves bomlási folyamataiban keletkeznek (növény – tőzeg - lignit - barnaszén - feketeszén - gyémánt) A huminsav képződés kiindulási vegyületeinek a fás növényi részek lignin molekulái, valamint a flavonoid szerkezetű vegyületek tekinthetők. A természetes huminsav és fulvosav számos ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában.
A huminsavak kémiai értelemben egyrészt természetes quinon vegyületek, másrészt természetes polimer molekuláknak tekinthetők, melyek alap építő egységei a kis molekulájú fulvosavak. Egy részük tehát felszívódik a szervezetbe (antivirális, energiatermelő katalizátor, immunrendszer erősítő és méregtelenítő hatás), más részük viszont a bélrendszerben maradva serkenti, szabályozza a bélflórát, felvehető állapotban tartja a tápanyagokat, megköti és kiüríti a toxikus nehézfémeket (pl. Hg, Al, Pb, As, radioaktiv elemek stb...) toxinokat, és gyógyszermaradványokat.
A huminsav és fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint "természetes antivirális hatóanyagot" és "alternatív antibiotikumot" a modern tudomány is felfedezte.
A készítmény hatóanyagát világviszonylatban is egyedülálló, Magyarországi természetes humusz ásványból (leonardite) vonjuk ki.
A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásaihoz.
Antioxidáns, gyökfogó
Rendkívüli hatékonysággal megköti a szervezetben keletkező szabad gyököket, melyek számos betegség forrásai.
Növeli az enzimaktivitást
Az enzimek és vitaminok az életerő forrásai. Ezek alakítják át a felvett táplálékot energiává és biokémiai építőanyagokká. A huminsavak növelik az enzimaktivitást. Ha vitaminok és enzimek mellé fulosavat juttatunk, akkor azok biológiai hatékonysága megnő.
Antivirális hatás
A huminsavak antivirális hatása a humán gyógyászatban régóta ismert és a huminsav talán a természet egyik legerősebb vírus ellenes hatóanyaga.
Huminiqum étrendkiegészítő kapszula összetevői
Fulvosav, Huminsav, Máriatövis kivonat, Kálciumklorid, Kovasav-gél, Magnézium-L-aszkorbát, Vas-szulfát, Cink-Laszkorbát, Na-hidrogén-foszfát, Mangán-aszkorbát, Réz-szulfát, Nátrium borát, Kálium-jodid, Ammonium-molibdát, Nátriumszelenit, Króm-III-klorid, tisztított víz, Növényi cellulóz (kapszula).
Ajánlott napi adag:
- 2-4 db kapszula (A 4 db kapszulát két részletben (2x2 db) reggel és este ajánlott bekeverni.)
- Az ajánlott napi adagot bő folyadékkal vegyük be (gyümölcslé, tea, víz, tej).
- Étkezés előtt 15-20 perccel ajánlott bevenni.
- Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
További fogyasztási javaslatok különböző egyészségügyi állapotokra vonatkozóan:
- Általános roborálásra: 1x2 db
- Mikroelemek pótlására: 2x2 db
- Sav-bázis egyensúly helyreállítására: 1x2 db
- Fáradtság, levertség érzet esetén: 1x2 db
- Fizikai megterhelés, versenyzés: 2x2 db
- Szellemi kimerültség esetén: 2x2 db
- Áldott állapotban, szoptatós anyáknak: 1x2 db
- Betegség utáni lábadozás: 2x2 db
- Gyerekeknek: 1x1 db
Tárolás:
Fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz hűvös helyen tárolandó!
Felbontás után 30 napon belül elfogyasztandó!
Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!
Huminiqum étrendkiegészítő kapszula jellemzői
Kiszerelés: 120 kapszula / doboz
Gyártja: Hymato Products Kft.
Gyártás helye: Magyarország
Az alphavital.hu oldalán található információk és cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrendkiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend kiváltására. A termékek használatával az eredmény nem garantált, hatása egyénenként eltérő lehet.
Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.