Nature Cookta Mandulaolaj 250 ml
A Nature Cookta Mandulaolaj édes mandulából készül vegyszermentesen, hideg sajtolással. A rózsafélék családjába tartozó mandulafa terméséből nyerik. Konyhai alkalmazásánál már pár csepp mandulaolajjal is kivételes ízvilágot varázsolhatunk.
A mandula kivonatának jellegzetes aromája miatt kivívta magának az idők során, hogy az egyik leggyakrabban használt növényi olaj legyen. Finom, lágy, enyhén mandulás íze egyedülállóan különlegessé teszi az ételeket.
A mandulaolaj a történelemben
Az olajok históriája szinte egyidős az emberiségével, hiszen már a kőkorszakban találtak nyomokat arra, hogy napraforgómagból és szezámmagból olajat állítottak elő elődeink. Bár akkoriban még nem tölthetett be jelentős szerepet a mindennapokban, az ókori nagy birodalmakban már étkezési és szakrális célra is használták.
Az ókori görög városállamokban már teljesen bizonyossá vált, hogy az olaj fontos alapanyag lehet az étkezésben is. A későbbiekben az olajfa elterjedt Szicília szigetén, valamint a dél-olasz, dél-francia és észak-afrikai területeken is. Mivel ez az örökzöld növény nem terem meg minden területen, az emberiség olyan növényekből próbált olajat kinyerni, amelyek megbirkóznak a hidegebb éghajlattal is. Így fedezték fel a lenolajat, melyet először lámpásokban használtak, és csak a 15-16. században vezették be étkezéseikbe. A technika fejlődésével egyre több növényből tudták előállítani az olajat, így leltek rá a mandulára is.
Mandulaolaj a konyhában
Konyhai felhasználása során leginkább sütemények elkészítésénél tudjuk felhasználni, főleg olyanoknál ajánlott, amelyekhez illik a mandula összetéveszthetetlen íze. Nagyon finom marcipánokat, pralinékat, gyümölcssalátákat készíthetünk, ha összetevőként néhány csepp Nature Cookta Mandulaolajat is használunk. Enyhén édes íze nagyon jól harmonizál a kacsával, hallal és a csirkével is.
A keleti konyha előszeretettel használja, főképp desszertekhez, de ezen kívül mártásokhoz, dipekhez, szószokhoz, pácokhoz, hideg levesekhez is.
A mandulaolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Figyelem! A mandulaolaj fogyasztása nem javasolt a diófélékre érzékenyeknek!
Nature Cookta Mandulaolaj összetevői
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 3751 kJ/ 896 kcal
Zsír: 100 g
amelyből telített zsírsavak: 8 g
Szénhidrát: 0 g
amelyből cukrok: 0 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g
Kiszerelés: 250 ml
Az alphavital.hu oldalán található információk és cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrendkiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend kiváltására. A termékek használatával az eredmény nem garantált, hatása egyénenként eltérő lehet.
Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.