Luxoya termékek érkeztek >>>

Nature Cookta Zabpehelydara gluténmentes 400 g
Nature Cookta Zabpehelydara gluténmentes 400 g
790 Ft

Nature Cookta Zabpehelydara gluténmentes 400 g

A gluténmentes Nature Cookta Zabpehelydara kiváló kekszekhez és süteményekhez. Laza állagú tésztát kapunk, ha a receptben javasolt liszt egy részét kiváltjuk vele. A zabpehelynek ez a fajtája a rusztikusabb állaghoz megfelelő alapanyag.

Márka
Nature Cookta
Kiszerelés
400 g
Szállítás: 2-4 munkanap
790 Ft
Egységár: 1,98 Ft/g
Részletek

Nature Cookta Zabpehelydara gluténmentes 400 g

100%-ban gluténmentes zabpehelydarát tartalmaz a Nature Cookta terméke. A hazánkban termesztett alapanyaga adalék-és cukormentes, kifejezetten sószegény, telített zsírban szegény, minden étkezéshez sokoldalúan felhasználható.

Az élelmi rostban gazdag élelmiszert gluténmentes zabból állítják elő. Salátákhoz, panírozáshoz, fasírtokhoz, levesek sűrítésére egyaránt alkalmazható, amennyiben pedig édességre vágyik: gombócokhoz, muffinokhoz is remek választás.

A zab/zabpehely történelme

A perjefűfélékhez tartozó kalászos növényre eredetileg csak gyomnövényként tekintettek. Nagyon kedveli a csapadékosabb, hűvösebb éghajlatot. A zabál, zabos kifejezéseink is ehhez a takarménynövényhez köthetők, melyet lovak etetésére használtak.

Egy népi mondásunk is kapcsolódik ehhez a kultúrnövényhez, amely az ‘Elmehet Kukutyinba zabot hegyezni’ kifejezés. Akiknek nem sokat ér a munkájuk, azokra használták. Kukutyin tulajdonképpen Maros közelében egy puszta, amit a helyiek zabbal vetettek be. A kalászokat úgy aratták le a folyó áradásakor, hogy csónakokba ültek. Mondásaink közé úgy került be, hogy egy munkanélküli ember mikor munkát kért, zabhegyezésre küldtek.

A skótok életében azonban már régóta rendkívül fontos szerepe van a ma már szuperélelmiszernek tekintett zabnak. Náluk az időjárás nagyon kedvezett termesztésének a búzával ellentétben. A készítéséhez és a fogyasztásához is hagyományok fűződtek. Azért, hogy a legtökéletesebben sikerüljön elkészíteniük, még szokásokat is bevezettek: kizárólag az óramutató járásával megegyező irányban kavargatták és állva fogyasztották. Azért, hogy az iskolások is tudjanak betakarításában segédkezni, Meal Monday szünetet is elrendeltek.

Pehelyként való alkalmazása Will Keith Kellog és testvére nevéhez fűződik. A betegek diétájára nagy hangsúlyt fektettek a kórházban, többek között gabonapelyhek fogyasztását javasolták. Szerették volna, ha a pelyhek jobban megpuhuljanak, ezért hengerekkel lapították, majd szárították.

Zabpehelydara a konyhában

A gluténmentes Nature Cookta Zabpehelydara kiváló kekszekhez és süteményekhez. Laza állagú tésztát kapunk, ha a receptben javasolt liszt egy részét kiváltjuk vele. A zabpehelynek ez a fajtája a rusztikusabb állaghoz megfelelő alapanyag.

Akkor se feledkezzünk meg róla, ha leveseket sűrítenénk, paníroznánk vagy kenyereket sütnénk. Nudlikhoz, gombócokhoz mint pirított gluténmentes morzsát használjuk fel. Szórjuk meg a salátákat, vagy zsemle helyettesítésére fasírtokhoz adagoljuk ezt a telített zsírban szegény, élelmi rostban gazdag hozzávalót. Az édes íz kedvelői is beszerezhetik konyhájukba, ugyanis a gofrik, palacsinták, muffinok, zabkekszek tökéletes összetevője lehet.

Felhasználásának egyik legismertebb formája ma is a zabkása, növényi tejjel, gyümölcsökkel, magokkal gazdagíthatjuk, fűszerekkel még izgalmasabb ízvilágot alkothatunk. Nem csak a reggelikben gondolkodhatunk ezzel az alapanyaggal kapcsolatban, hanem egy kis kreativitással a nap bármely étkezése változatossá tehető.

Tipp elkészítésére:

Zabpehelydara gyümölcsökkel és pisztáciával

Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: 60 perc
Teljes idő: 1 óra 5 perc

Hozzávalók:
1 csésze zabpehelydara
4 csésze víz
¼ teáskanál só
½ csésze áfonya
½ csésze szilva, darabolva
½ csésze pisztácia, pörkölve, sózva, héjastól
2 csésze mandulatej

Elkészítése: a zabpehelydarát, a vizet és a sót tegyük egy nagy lábasba. (1 rész zabpehelydarához: 4 rész víz arányban). Forraljuk fel, csökkentsük a hőfokot, fedjük le, és főzzük ~ 60 percig, időnként megkeverve. Adjunk hozzá gyümölcsöket és pisztáciát, valamint bármilyen fűszert, édesítőszert, amit szeretünk. Majd öntsük fel mandulatejjel.

Tartalmaz: gluténmentes zabpehelydara

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1480 kJ/ 352 kcal
Zsír: 6 g
ebből telített zsírsavak: 1,4 g
Szénhidrát: 52,2 g
ebből cukor: 0,4 g
Fehérje: 15,2 g
Rost: 14 g
Só: 0,04 g

Származási hely: Magyarország

Tárolás: száraz, hűvös helyen tárolandó

Kiszerelés: 400 gramm



Az alphavital.hu oldalán található információk és cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrendkiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend kiváltására. A termékek használatával az eredmény nem garantált, hatása egyénenként eltérő lehet.
Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.

Adatok
Gyártó
Natures Aid
Csomagajánlatok