N&Z Nádcukor 1kg
A hagyományos répacukor kitűnően karamellizálható alternatíváját szerezheti be. Tökéletes kávé és tea ízesítésére, emellett a kelt tésztákhoz, linzerekhez, lekvárokhoz, fagylaltokhoz, gyümölcslevekhez is kiváló választás.
A hagyományos répacukor helyettesítésére ma már több lehetőségünk van, a nádcukor pedig az egyik remek választás. Fontos megjegyezni, hogy ne keverjük össze a barnacukorral. A barnacukor valójában színezett fehércukor, aminek a színét a barna cukorszirupnak, a melasznak köszönheti. A nádcukor viszont természetesen előállított édesítőszer, melyet a cukornád levágása után sajtolással nyernek ki, majd centrifugálás és szárítás után készítik el.
Leginkább a gasztronómiában mutatkozik meg a nádcukor és a hagyományos répacukor közötti különbség. A nádcukor íze lágyabb, kevésbé édes, enyhén karamellás, így tökéletesen illik süteményekhez, desszertekhez és italokhoz egyaránt. Gyakorlatilag minden olyan ételben használható, ahol hagyományos répacukrot alkalmaznánk.
A nádcukor gazdag ízvilágával és sokoldalúságával kitűnő választás a konyhában. Nem csak édesít, hanem különleges aromát és textúrát is kölcsönöz az ételeknek. Például, ha csokoládéval párosítjuk, mélyebb kakaós ízt érhetünk el vele, és karamelles íze a péksütemények ízét is tovább gazdagíthatja. (Fontos megjegyezni, hogy sütemények állagát tekintve kissé másképp viselkedhet, mint a hagyományos répacukor.)
A nádcukor továbbá remekül használható szószok, mártások és glazúrok készítésére, húsoknál mézes, karamellás bevonatot érhetünk el vele.
Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia: 1683 kJ/396 kcal; Zsír: 0 g,
amelyből telített zsírok: 0 g; Szénhidrát: 99,4 g, amelyből cukrok: 99,4 g; Fehérje: 0 g;
Só: 0 g
Tartalmaz: 100% nádcukor Minőségét megőrzi: korlátlan ideig.
Tárolás: száraz, hűvös helyen
Kiszerelés: 1000 gramm
Az alphavital.hu oldalán található információk és cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrendkiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend kiváltására. A termékek használatával az eredmény nem garantált, hatása egyénenként eltérő lehet.
Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.