Freyagena Balance arktisz jód kapszula 75 db
Freyagena Balance arktisz jód kapszula jellemzői
- Kiemelkedő fucoidan tartalommal.
- Egyéb nyomelemek és növényi komponensek forrása.
- Az északi sarkkör emberi beavatkozástól mentes tengereiben őshonos barnamoszat.
- Kiváló minőségű európai forrásból.
- Adalékok nélkül, igen értékes élelmi rosttal (XOS és gumiarábikum).
Freyagena Balance arktisz jód kapszula alkalmazása
Napi 1×1 étkezéssel (délelőtti órákban). Kiegészítő jódpótlás szelén vagy multivitaminok mellé; kis, közepes dózisban. Mi például nagyon gyakran javasoljuk Babaváró multivitaminok mellé várandósság-szoptatás alatt, illetve GERD (reflux), IBS, IBD, funkcionális emésztési zavarok (ilyen az ekcéma is) vagy női panaszok miatt (pl. mellérzékenység, mellciszták, méhmióma).
Freyagena Balance arktisz jód kapszula összetevők
Bio, tengeri eredetű barnamoszat (Ascophyllum nodosum), Xilo-oligoszacharidok – XOS, Gumiarábikum (élelmi rostok keveréke), zselatin (kapszulahéj – kibontható).
Freyagena Balance arktisz jód tudományos háttér
Mik a jellemzői az AvaloMedica Arktisz jódnak (túl természetesen, sztandardizált jódtartalmán és túl a benne található szelektív prebiotikumokon – mindez adalékanyagok nélkül)?
- Természetes jódforrás, amit az emberi szervezet teljes mértékben képes felismerni és különféleképpen hasznosítani.
- Teljes értékű alap- és tápanyag – semmi sincs hozzáadva vagy elvéve belőle.
- Fenntartható módon, vadon begyűjtött a Brit-szigetek és az ennél északabbra fekvő régiók térségeiből.
- Kíméletesen levegőn szárított.
- Igazoltan környezeti szennyezéstől mentes (európai aranysztenderd).
- Hivatalosan biominősített és biodinamikus gazdálkodásnak is megfelelő forrás.
- Bizonyos vitamin és ásványi anyag termékektől eltérően, ez a barna moszat készítmény tiszta és természetes, teljes értékű funkcionális “étel”, amely tartalmazza a tökéletes biológiai hasznosuláshoz szükséges összes kofaktor-tápanyagot és más mikrotápanyagokat is.
- Sztandardizált kapszulás jódtermék.
- Az alapanyag egyfajta sekély vízi, tengeri barnamoszatok keverék (például a kelp vagy kombu nevű mélytengeri algával ellentétben), nincs túl magas jódtartalma, így rendszeresen fogyasztható, bizonyos konkrét egészségügyi problémák esetén nagyobb mennyiségben is.
- Csak a friss, vadon élő növényeket gyűjtik be, tisztítják és szárítják meg, majd azonnal megőrlik, mikronizálják vagy pürésítik őket, hogy kényelmes és könnyen emészthető formulákat kapjunk.
- Azt a sekély vízi tengeri moszatot választottuk, amelyet – több ezer tengeri élőlénnyel egyetemben – a világ tápanyagokban leggazdagabb üledéke táplál.
- Kristálytiszta vízben szüretelik az algákat, úgy, hogy újra tudjanak nőni. Kizárólag élő növényeket gyűjtenek be, víz tetején úszó, partra sodort, gyökeres növényeket nem, így homok vagy kis halak, rákok sem kerülhetnek bele.
- A fenntarthatóság elveit figyelembe vevő, vadon begyűjtött, biominősített Arktisz jód alapanyagául szolgáló moszatok kitermeléséhez nem használnak fosszilis tüzelőanyagokat.
- Az Arktisz jód alapanyagául szolgáló moszatok szennyező anyagoktól, toxikus nehézfémektől, mikrobiális patogénektől, sugárzástól, GMO-, búza-, glutén-, tejtermék és egyéb közismert allergénektől mentesek.
- Az Arktisz jód alapanyagául szolgáló moszatokból készülő más termékeket széles körben ajánlják táplálkozási szakemberek, orvosok, fogorvosok, egészséges táplálkozással foglalkozó egyesületek, szakmai szervezetek, valamint számos tudományos kutatás tárgyát képezik.
A xiloligoszacharidok (XOS) prebiotikumként hatnak (F) (F), ráadásul igen szelektíven táplálják az emésztőrendszerben található jótékony baktériumokat, mint például a bifidobaktériumok és a laktobacillusok. Számos klinikai vizsgálatot végeztek már a XOS-szal, amelyek különféle egészségügyi előnyökről számoltak be, ideértve a vércukor- és vérzsírszintek javulását, az emésztőrendszer egészségügyi előnyeit – kifejezetten kecsegtető módon hasmenések esetében -, valamint az immunmarkerek pozitív irányú változásait. Érdekesség, hogy ezek az előnyök általában 1–4 g/nap dózisban megfigyelhetőek, azaz alacsonyabb dózisokban annál, mint a fruktooligoszacharidok (FOS) vagy az inulin élelmi rostok esetében. Reménykeltőek az eredmények konkrétan IBS és IBD esetében is (F).
Források:
Ma, Rui; et al. (2017). "Utility of Thermostable Xylanases of Mycothermus thermophilus in Generating Prebiotic Xylooligosaccharides". Journal of Agricultural and Food Chemistry. 65 (6): 1139–1145.
Linares-Pastén, J. A.; Aronsson, A.; Nordberg Karlsson, E. (2017). "Structural Considerations on the Use of Endo-Xylanases for the Production of prebiotic Xylooligosaccharides from Biomass. Current Protein & Peptide Science. 18 (999): 48–67.
Ying Nie, Qinlu Lin, Feijun Luo (2017). "Effects of Non-Starch Polysaccharides on Inflammatory Bowel Disease". Int J Mol Sci. Jul; 18(7): 1372.
A gumiarábikum (itt 100% acacia senegal, a termékben ráadásul ebből is ökológiai gazdálkodásból származó forrást használunk. DE-ÖKO-005; Ecocert IMO GmbH) alacsony FODMAP rost. További különlegessége, hogy az elfogyasztott prebiotikus rostok segítségével bélbaktériumaink bizonyítottan úgynevezett rövid láncú zsírsavakat (SCFA) állítanak elő, melyek figyelemre méltó módon javíthatják egészségünket. A gumiarábikum tehát a bélflóra diverzitását, azaz sokszínűségét és egyensúlyát táplálja. A gondosan összeállított élelmi rostkeverék esetében nagyon fontos még hangsúlyozni, hogy más termékekkel ellentétben (mint például az inulin és egyéb oldható rostok) a fermentáció lassan és kíméletesen zajlik a bélben, így szinte teljesen elkerülhető a kellemetlen puffadás vagy egyéb emésztési panasz megjelenése. A Freyagena termékcsalád más összetevőihez hasonlóan az Arktisz jód is olyan prebiotikus rostszálakat tartalmaz, melyek előkelő résztvevői a jövő mikrobiom kutatásainak. Több száz szakmai tanulmány áll rendelkezésünkre a gumiarábikumról; ebből a szempontból is a rostok csúcskategóriáját képviseli.
Az alphavital.hu oldalán található információk és cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrendkiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend kiváltására. A termékek használatával az eredmény nem garantált, hatása egyénenként eltérő lehet.
Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.