Nature Cookta Szőlőmagliszt 250 g
Az ősz népszerű gyümölcsének őrleményét is felhasználhatja a paleolit étrend követője. A konyhai alapanyag alkalmazásával mindig gazdag ízvilágú fogásokkal örvendeztetheti meg vendégeit.
A szőlőmagliszt készítésekor a szőlőmagból az olajat hidegen, vegyszermentesen kisajtolják, majd a már zsírtalanított szőlőmagot finom állagú lisztté őrlik. Az eljárásnak köszönhetően az őrlemény sütéshez is alkalmazható lesz.
A Kelet-Mediterráneum területéről elterjedt növény az idők során élvezeti és kereskedelmi cikk szerepét is betöltötte. A rómaiak és az avarok is foglalkoztak a termesztésével.
A gyümölcs húsából remek nedűk, borok készíthetőek, magjából pedig értékes finom állagú liszt. A szőlő őrleménye kiváló összetevője kenyereknek, süteményeknek egyaránt.
A Nature Cookta Szőlőmagliszt sokféleképpen felhasználható. Kenyeret vagy süteményeket süthetünk vele, melyek ízvilágához a szőlő aromája tökéletesen illik. Sütéskor a receptben előírt liszt 3-5%-át helyettesíthetjük szőlőmagliszttel. A természetes liszt nyugodtan beépíthető paleolit, vegán és vegetáriánus étrendbe egyaránt.
A napi ajánlott adag 1 teáskanál, ezt a mennyiséget ne lépje túl!
Az szőlőmagliszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% szőlőmagliszt
Átlagos tápérték 100 g-ban: energia: 554 KJ/ 133 kcal
zsírok: 6,64 g
amelyből telített zsírok: 0,91 g szénhidrát: 4,74 g
amelyből cukor: 2,9 g fehérje: 11,55 g
só: 0 g
Kiszerelés: 250 gramm
Az alphavital.hu oldalán található információk és cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrendkiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend kiváltására. A termékek használatával az eredmény nem garantált, hatása egyénenként eltérő lehet.
Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.