Luxoya termékek érkeztek >>>

Nature Cookta Útifű maghéj 300 g
Nature Cookta Útifű maghéj 300 g
2 390 Ft

Nature Cookta Útifű maghéj 300 g

A Nature Cookta Útifű maghéj nagy tisztaságú alapanyagból készül. Az állati eredetű zselatin helyett kiváló megoldás nagyfokú zselésítő, vízmegkötő képessége miatt. Előnye, hogy nem szükséges meleg folyadékba tenni vagy esetleg összeforralni vele, hideg folyadékkal könnyen elkeverhető.

Márka
Nature Cookta
Raktáron szállítás: 1-2 munkanap
Kiszerelés
2 390 Ft
Egységár: 7,97 Ft/g
Részletek

Nature Cookta Útifű maghéj 300 g

A paleós kenyereknél, péksüteményeknél előfordulhat, hogy a tésztájuk vizes lesz. Az útifű maghéj az a konyhai ‘csodaszer’, amely használatával ez a probléma megszüntethető.

A Nature Cookta Útifű maghéj nagy tisztaságú alapanyagból készül. Az állati eredetű zselatin helyett kiváló megoldás nagyfokú zselésítő, vízmegkötő képessége miatt. Előnye, hogy nem szükséges meleg folyadékba tenni vagy esetleg összeforralni vele, hideg folyadékkal könnyen elkeverhető.

Az útifűmaghéj indiai történelme

Psyllium Husk az ajakosvirágúak rendjébe, az útifűfélék családjába tartozik. Indiai bolhafű elnevezése származási helyére utal. India meleg, napos időjárása, kevés csapadéka megfelelő ennek az egynyári növénynek. Az útifú maghéj termesztésében India világviszonylatban is kiemelkedő helyet foglal el.
Az egynyári növény magburkában 1000 db bolhára emlékeztető mag található, súlyuk mindössze 2 grammot tesz csak ki. A szürkés rózsaszín magok 2-3 mm hosszúak és tojásdad alakúak.

Útifűmaghéj a konyhában

A Nature Cookta Útifű maghéj többféle felhasználási lehetőséget biztosít. Az útifű maghéjat keverhetjük müzlibe vagy reggelinkhez a kenyeret, zsemlét is elkészíthetjük felhasználásával. A vajat, pástétomot dúsíthatjuk vele vagy fűszeres olajhoz is keverhetjük. Főételeink közül főleg főzelékek, mártások elkészítéséhez javasoljuk, tökéletes alternatíva sűrítésre a fehér liszt helyett. Leveseinkbe rántás helyett, tésztaételek szószához keverve is megállja helyét.
Nyers ételek sűrítéséhez, gyümölcspürék állagának keményítéséhez is kiváló, de pudingot is készíthetünk adagolásával. A kókuszos gyümölcspuding legegyszerűbb módja ha az előre pépesített gyümölcsöt darált dióval, mandulával és egy kis almalében áztatott mazsolával összekeverjük. Majd a kókusztejszínhez almalevet és útifű maghéjat adunk. Az útifűmagok a vízben térfogatuk többszörösére duzzadnak.

Két éven aluli gyermekek, vagy várandós, szoptató nők számára fogyasztását nem ajánljuk.

Az útifű maghéj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

Tartalmaz: útifű maghéj



Az alphavital.hu oldalán található információk és cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrendkiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend kiváltására. A termékek használatával az eredmény nem garantált, hatása egyénenként eltérő lehet.
Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.

Adatok
Gyártó
Natures Aid
Csomagajánlatok